Belastingen: fiscaal verweer

Omschrijving fiscaal verweer:

Bij de belastingheffing kan een meningsverschil ontstaan met de fiscus. U hoeft het daarbij niet te laten zitten.
Zonder de relevante kennis staat u helaas al snel een paar punten achter. Wat mag de fiscus wel en vooral: wat niet? Het specialisme ‘fiscaal verweer’ helpt u daar bij.

fiscaal verweer.3jpgIn veel gevallen wordt het geschil opgelost met een vaststellingsovereenkomst. Bijvoorbeeld na een boekenonderzoek of na een discussie over een aangifte. Dat is dan vaak de meest (kosten)efficiënte weg.
Toch is het van belang om tijdens het overleg met de belastingdienst formeel bezwaar aan te tekenen. Dat is heel gebruikelijk en het verstevigt uw onderhandelingspositie. Bovendien zijn uw rechten zeker gesteld om later de zaak voor te leggen aan de rechter. Maakt u te laat bezwaar dan kan de rechter u niet-ontvankelijk verklaren in het beroep.

Komt u er echt niet meer uit met de belastingdienst, dan kunt u naar de rechter. In fiscale zaken bij de rechter bestaat geen verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat (behalve voor fiscale strafzaken en bij mondelinge behandelingen voor de Hoge Raad). In de fiscale praktijk is het gebruikelijk dat fiscalisten procederen. U treft daarom ook informatie aan over bezwaar- en beroepsprocedures.

 

 
Categorie Financieel Advies
 

Relevante blogs:

© Multiraedt 2024