Venture capital

Omschrijving venture capital:

venture capital

Venture capital oftewel durfkapitaal is de financiering van ondernemingen die hoge risico's lopen, meestal zijn dit startende ondernemingen of bedrijven die een zeer snelle expansie nastreven. Durfkapitaal wordt vooral verstrekt door durfkapitalisten of venture capitalists, maar soms ook door banken.

Deze risicokapitaalverschaffers kunnen de zogenaamde 'venture capital maatschappijen', de participatiemaatschappijen of enkele beursgenoteerde beleggingsinstellingen zijn, maar ook 'business angels' ( meestal vermogende - particulieren) die op individuele basis investeren in het kapitaal van ondernemingen.

Een durfkapitalist zal zich zeer grondig verdiepen in de hem aangeboden participatiemogelijkheden, omdat het risico dat zijn investering geheel of gedeeltelijk verloren gaat bij een verkeerde keuze erg groot is. Alvorens besloten kan worden tot het verschaffen van durfkapitaal, zal een diepgaande analyse van de onderneming en de markt waarop deze opereert verricht moeten worden.

Een andere vorm van durfkapitaal van de laatste tijd is Crowdfunding. Het verloopt vaak zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen vele kleinere investeerders en ondernemers. Om aan kapitaal te komen biedt de ondernemer het project aan op een platform op Internet en vermeldt het benodigde bedrag erbij.

 

 
Categorie Financieel Advies
 

Relevante blogs:

© Multiraedt 2024