Juridisch: IE en technologie

Omschrijving: juridisch: intellectuele eigendom en technologie

Copyright symbol/intellectuele eigendomHieronder valt octrooirecht en technologieoverdracht, merken- en reclamerecht, modellenrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht, domeinnamen en gerelateerde internet kwesties, e-commerce en software.

Het is een breed rechtsgebied en procedures kunnen voor verschillende instanties in binnen-en buitenland gevoerd worden zoals Rechtbank, Hof en Hoge Raad, het Benelux Gerechtshof en het Hof van Justitie van de EG.

Naast het voeren van procedures, wordt natuurlijk geadviseerd over de wijze waarop IE-rechten het best beschermd kunnen worden. Assistentie wordt verleend bij het leggen van contacten met investeerders, partners en overheidsinstanties en cliënten worden bijgestaan bij het onderhandelen over en opstellen van overeenkomsten op het gebied van technologieoverdracht, R&D, distributie en licenties.

Zo wordt er bijvoorbeeld ook nauw samengewerkt met douaneautoriteiten om te voorkomen dat inbreukmakende producten Europa binnenkomen door het leggen van douanebeslagen en nemen van bewijsmaatregelen.

 
Categorie Juridisch Advies
 

Relevante blogs:

© Multiraedt 2024