Enterprise resource planning (ERP)

Omschrijving enterprise resource planning (ERP):

enterprise resource planning 6180031_sDit soort software wordt voornamelijk binnen organisaties gebruikt ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf. Het biedt uitgebreide functionaliteit voor bedrijfsbeheer, inclusief verkoop, marketing, financiën, supply chain management, service management en meer.

Het is een combinatie van bussiness intelligence, samenwerkingsfunctionaliteit en communicatie tools die de vele bewegende delen van een organisatie verbinden en geeft inzicht in en controle over wat er gaande is in het bedrijf.

Daar waar eerst elke afdeling zijn eigen systeem had en de data in elk systeem steeds opnieuw ingevoerd moest worden, worden nu met behulp van de ERP-software alle bedrijfsprocessen, waaronder voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek zodanig met elkaar verbonden, dat alle vergaarde informatie door het hele bedrijf, door iedereen, bruikbaar is.

Zo ontstaat er een strakke samenwerkingsvorm tussen de afdelingen. Wel moeten vooraf goed doordachte afspraken worden gemaakt anders kan een redelijk lopende informele organisatie veranderen in een te formele organisatie. Omdat een ERP-systeem de organisatie ingrijpend beïnvloedt, is het verstandig zeer zorgvuldig met de selectie ervan om te gaan.

 
Categorie Organisatie Advies
 
 

Relevante blogs:

© Multiraedt 2024