partnerpensioenBijna de helft van de baby's die in Nederland worden geboren hebben ouders die niet getrouwd zijn met elkaar.

In 2014 en vorig jaar gold dat voor ruim vier op de tien (44 procent) baby's, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Bij eerstgeborenen ligt het percentage nog iets hoger, op 52 procent.

Als adviseurs met pensioenoogkleppen vinden wij dat wij dan direct dat wij Ondernemingsraden erop moeten wijzen dat in heel veel gevallen er dan geen partnerpensioen is verzekerd en vragen wij ons af of dit wel gewenst is?

Als een werknemer een paar jaar bij jullie werkt, wel een kindje heeft, maar niet gehuwd is, is een partnerpensioen dan niet nodig? Dit is vaak een onbekendheid die terug te lezen is in het “lezenswaardige” document het pensioenreglement. In keurige juridische taal is duidelijk onder welke voorwaarden de partner wordt aangemerkt als verzekerde partner.

De meeste pensioenuitvoerders kiezen ervoor om als verzekerde partner de huwelijks partner aan te merken, de geregistreerde partner of de partner mits je een notariële akte hebt laten opmaken.

Misschien eens goed om het pensioenreglement er eens bij te pakken en na te lezen hoe dit bij jullie is geregeld. En of wat er geregeld is ook gewenst is.

Wij vinden het nogal wat als je tegen de partner met kinderen van een overleden werknemer zou moeten gaan zeggen dat er iets van eigen schuld, eigen verantwoordelijkheid, maar geen dekking is geregeld volgens de kleine lettertjes. De premie om dit goed te regelen is verwaarloosbaar.

 
 
 
 
 
Verwante publicaties:

 
 
 
Categorie Financieel Advies