shutterstock_76570951 In het vorige artikel beschreef ik 10 tips om snel overspannen te worden.

Als je overwerkt of overspannen bent wil je natuurlijk weten wat je kunt doen om hier snel uit te komen.

Dit zijn 10 acties om weer in de gezonde flow te raken!

  • Plan je agenda zo dat er hier en daar nog lege ruimte over is!
  • Creëer blok uren: Laat je vooral niet afleiden door collega’s, mails of sociale media.shutterstock_90507979
  • Stel prioriteiten, plan die in je agenda en werk die een voor een af.
  • Onderneem actie, herken je patronen die je niet bevallen? Pas ze aan.
  • Steek minder tijd in je werk! Neem de tijd om na te denken hoe het effectiever kan: dus hetzelfde resultaat met minder inspanningen. Zorg goed voor jezelf; pauzes en lunch heb je nodig om even van het werk los te komen, jezelf op te laden en er straks weer fris tegenaan te kunnen.
  • Werk is maar werk! Dat wil zeggen;shutterstock_138337640 het is een manier zodat er aan het eind van de maand voldoende saldo op je bankrekening staat om leuke dingen te kunnen doen.
  • Creëer realistische verwachtingen voor jezelf en je omgeving. Plan onvoorziene tijd in je agenda en vraag anderen of ze je willen helpen als je denkt dat jij je werk niet afkrijgt. En geef signalen aan je leidinggevende dat er problemen zullen gaan ontstaan, zodat jij of je leidinggevende vroegtijdig actie kan ondernemen.
  • Fouten maken is menselijk! Sterker nog, door het maken van fouten leer je! Omarm daarom je fouten en wanneer er iets mis gaat, stel jezelf de vraag wat je er van leert! Daarmee zet je een negatieve ervaring gelijk om in een krachtig leermoment! Beklaag je niet als het niet loopt zoals je wilt, maar vraag jezelf af wat noodzakelijk is om dit obstakel te overwinnen.
  • shutterstock_46926292Bij moeheid: Wissel inspanning en ontspanning af! Ga vooral leuke dingen doen waar je energie van krijgt! Wordt weer actief, start een nieuwe hobby, ga fanatiek sproten, of doe iets anders wat zinvol is.
  • Wees een beetje aardig voor jezelf. Zorg voor afwisseling in actie en rust. Luister naar je lijf en wat die je vertelt. Vier je successen, deel het met anderen en beloon en waardeer jezelf wanneer je goed bezig bent.

Wil jij je medewerker echt helpen om van stress of overspannenheidsklachten af te komen?

Gratis Eboek aahwmsshutterstock_112696078Geef dan de volgende link door:  www.actiefaanhetwerk.nl/start
Hier kan je medewerker gratis het Eboek Actief aan het werk met stress downloaden. Ook kan je medewerker gratis de eerste twee sessies van ons online programma volgen.

Bekijk ook onze website voor: workshops, trainingen, cursussen en bedrijfsmaatschappelijk werk.

 

www.actiefaanhetwerk.nl

 
 
 
 
 
 
Verwante publicaties:

 
 
Categorie Organisatie Advies