De toekomst van de aftrek kosten huurwoning

De toekomst van de aftrek kosten huurwoning Dat de kosten van een huurwoning in aftrek mogen worden gebracht wanneer deze ook deels zakelijk wordt gebruikt, is bij de meeste ondernemers niets nieuws. Echter is er in de afgelopen periode veel rumoer geweest. Tijd voor een korte update.

Op 12 augustus 2016 heeft de Hoge Raad besloten dat als een ondernemer zijn gehuurde woning voor meer dan 10% zakelijk gebruikt, hij de kosten kan aftrekken. Wat betreft het privégebruik van de woning wordt vervolgens een correctie gemaakt. Dit blijft dus verder onveranderd en ook staatssecretaris Wiebes van Financiën gaf aan geen aanleiding te zien om de wet aan te passen.

Echter vonden een aantal politici het toch noodzakelijk om de staatssecretaris een aantal vragen hierover te stellen. De staatssecretaris antwoordde op 25 oktober 2016 dat hij de wet toch zal aanpassen, omdat het verschil tussen ondernemers met een koopwoning en ondernemers met een huurwoning volgens hem te groot is. Opmerkelijk is dat het ministerie binnen twee maanden tot een ander inzicht is gekomen.

De staatssecretaris geeft aan dat hij de opbrengst van de wetswijziging gaat aanwenden om de aftrek van bepaalde gemengde kosten voor ondernemers en resultaatgenieters te verruimen.

Door: Hans Wansart - KUBUS Tilburg Centrum Bron: Elsevier

 
 
 
 
 
Verwante artikelen van Wim van de Ven:

 
Categorie Juridisch Advies