Financiële Planning

Omschrijving financiële planning:

Een goed financieel plan helpt u om verstandige keuzes te maken en zo uw toekomstdromen te realiseren. Zowel zakelijk als privé.

Geld is namelijk maar één keer te besteden. Het is dus belangrijk om keuzes te maken. Elk mens is uniek. De keuzes die u maakt zijn specifiek voor uw situatie, uw bedrijf en uw wensen. Maak uw eigen financieel plan, onderneem actie en laat uw dromen uitkomen.

Angst kan een belangrijke reden zijn om geen plan op te stellen. Angst dat dromen niet gaan uitkomen. Angst dat de toekomst er minder rooskleurig uitziet dan gedacht. In de praktijk blijkt dat deze angst snel weg ebt als er financieel overzicht is. Door prioriteiten te stellen, blijken er meer mogelijkheden te zijn dan gedacht.

financiële planning 2Wat zit er dan allemaal in een goed plan? Behalve een overzicht van uw inkomsten, uitgaven, spaargeld en schulden, hoort een goed financieel plan ook de volgende elementen te bevatten:

  • scenario’s (zodat u uw dromen altijd realiseert, op welke manier dan ook)
  • prioriteiten (waardoor u geld, tijd, energie gericht kunt besteden)
  • meetmomenten (zodat u regelmatig bekijkt of u op koers ligt)
  • vooruitzichten (carrière, woning, kinderen, gezondheid, etc.)

Een financieel plan geeft een compleet overzicht van uw financiële situatie. Dit is een basis om actie te ondernemen voor uw toekomst, ook voor uw pensioen. Inzicht in uw mogelijkheden geeft (meer) zekerheid en rust. U weet immers waar u aan toe bent.

Dit geldt in het bijzonder voor ondernemers. Zij werken erg hard en met passie voor hun bedrijf. Het hier-en-nu kan gemakkelijk overheersen, waardoor zij geen plan maken en geen buffer opbouwen. Dit betekent dat zij hun toekomstdromen niet realiseren. Het kan zelfs betekenen dat zij in armoede terechtkomen zodra zij hun bedrijfsactiviteiten staken.

Een goed doordacht toekomstbestendig plan geeft zicht op een financieel zorgeloze toekomst!

 

 
Categorie Financieel Advies
 

Relevante blogs:

© Multiraedt 2024